понеделник, 9 април 2018 г.

КРАФИН

Вкусен и хрупкав КРАФИН

Сега трябва да реша как да ви го представя. Това е продукт от тесто, по вкус наподобява на френски кроасан, а по форма е като мъфин. Тази рецепта ми я каза Оля. Мерси Олечка за вкусната рецепта. Невероятно печиво, Крафин е с отличаващ се вкус. Опитайте и изненадайте близките си. :)
Продукти:КРАФИН
300 гр. брашно
5о гр. краве масло
50 гр. захар
7 гр. суха мая
1/2 ч.л. сол
140 мл. топла вода
125 гр. краве масло за мазане
пудра захар за поръсване
черешки за украса
Начин на приготвяне:
В част от водата разтворете маята с 1 ч.л. захар и оставете да шупне. Пресейте брашното.
В брашното добавете захарта и солта- объркайте ги. Направете кладенче и добавете шупналата мая + 50 гр. краве масло /разтопете го, да стане течно, но да не пари/. Сега объркайте всичко това с лъжица като се посъбере прехвърлете и месете на плот. Ще ви се стори, че трябва още брашно, но съвсем не е така. Брашното е точно изчислено. След упорито месене в продължение на 10 минути ще се уверите в резултата.
КРАФИН
Полученото тесто омазнете и покрийте с найлон да втаса около 45 минути. Нека да удвои обема си.
След като вече е втасало извадете от купата и разделете на 6 части, като оформите на топки.
КРАФИН
Задължително нека си почине 10 минути като направите топките и не забравяйте да покривате за да избегнете появата на суха кора отгоре.
КРАФИН
Набрашнете плота на който ще точите. Както се вижда от снимката тук е важно да има дължина и кората да е много тънка /прозрачна/.
КРАФИН
Намажете цялата кора с масло и навийте на руло в една посока. Така се процедира с всички топки. Като свиете на руло леко претъркаляйте напред и назад за да се увеличи дължината на вретеното.
КРАФИН
Ето така, намаслете и отново покрийте с найлон за 10 минути.
КРАФИН
Пригответе тавичката за мъфини. Включете фурната на 210°С за да загрява.- Това е между другото, заемете с сериозната част, не се плашете сигурно сте правили погачи. И така Вземете едното вретено и разделете по дължина на две равни части. Хванете едната част с лява ръка, а с дясната увивайте около това което държите, като гледате рязаната част да е отвън. После внимателно поставете във форма за мъфини. След като приключите с Крафините е време да ги изпечете. Намалете фурната на 200°С и печете 20 минути.
КРАФИН
Пече се до златисто. След като са готови извадете на решетка. След като се охладят поръсете с пудра захар и аранжирайте с плод. Прекрасни са!  :)
КРАФИН
Тук се вижда в разчупено състояние колко добре е изпечено и стои на съвършени пластове.
КРАФИН
Добър Апетит!
КРАФИН

Няма коментари:

Публикуване на коментар