Истински красиви всеки ден

събота, 11 март 2017 г.

РЕВАНЕ

Вкусен сиропиран сладкиш- "РЕВАНЕ"

Един вкусен и лесен сиропиран сладкиш. Реването е сочен и често предпочитан десерт от малки и големи. Да направиш Реване е по-лесно отколкото да направиш торта. Така, че ако искате нещо сочно и бързо, направете си едно Реване и поканете приятели.  ;)РЕВАНЕ
Продукти:
5 яйца
4 с.л. захар
1/2 ч.ч. брашно
5 ч.л. грис
1 ванилия
За сиропа: 1 ч.ч. вода, 1 ч.ч. захар
Начин на приготвяне:
Разделете жълтъци от белтъци. Разбиват се в отделни съдове. Половината захар сложете при белтъците, а другата част при жълтъците.
РЕВАНЕ
Когато разбивате белтъците, трябва да няма следи от жълтъка и съда трябва да е сух. Това е за предпочитане за да се достигне до добре разбити белтъци.
РЕВАНЕ
До тук бяхме с миксера! Сега продължаваме с телена бъркалка. Добавяме жълтъците към белтъците. Правим плавни обръщащи движения. След това добавяме гриса, брашното и ванилията.
Бъркате на ръка до получаване на еднородна смес!
Загряваме фурната предварително на 180°С. Избраният съд за  Реването застиламе с пергамент и сипваме получената смес. Вече е готово да печем.
РЕВАНЕ
След като се изпече оставяме да изстине, премахваме хартията. В съд завираме водата, добавяме захарта за да получим сладък сироп.
След като Реването се охлади заливаме с топъл сироп. Като се охлади е готово за консумация.
РЕВАНЕ
Добър Апетит! Лесно като детска игра...
РЕВАНЕ
Ще ви препоръчам още нещо интересно: