събота, 11 март 2017 г.

Чийзкейк "Ден и Нощ"

Има нещо прекрасно в Чийзкейк "Ден и Нощ"

Това е идеалният подарък за хората, които обичате. Понякога се чудя на себе си, но идеите ми идват ей така... Страхотен се получи с лек и уникален вкус. Бисквитена основа с нежен чийз, усещане за шоколад и тънки нотки на какао. Превъзходен завършек на Чийзкейк "Ден и Нощ". :)
Продукти:
за блата:
2 ч.ч. смлени бисквитиЧийзкейк "Ден и Нощ"
6 с.л. краве масло
1 с.л. захар
за чийза:
500 гр. Маскарпоне
1 ч.ч. захар, 3 яйца
щипка сол, 1 ванилия
400 гр. заквасена сметана
за ганаш:
2 ч.ч. сладкарска сметана, 360 гр. черен шоколад
какао за поръсване
Начин на приготвяне:
Първо си натрошаваме бисквитите, след което се добавя омекналото масло и захарта. Омесва се, след това се разстила в подходяща форма. Желателно е да бъде с подвижно дъно. За да се запази формата до края.
Чийзкейк "Ден и Нощ"
След като се разстеле се запича за 10 минути до златисто. Извадете от фурната да се охлади, а през това време се заемете с правенето на чийза.
Чийзкейк "Ден и Нощ"
Разбийте хубаво яйцата, добавете захарта. После добавете маскарпонето и заквасената сметана. Разбъркайте добре и следва щипка сол и ванилия за аромат. Прекрасно нали?  ;)
Сега следва една много важна стъпка, но искам да ви кажа да не се плашите, представете си че правите крем карамел и всичко ще е наред. Казвам ви това за да ви подготвя за следващата стъпка!...
Получената смес от маскарпоне се сипва върху готовият вече изпечен блат. Фурната трябва да е загряла на 160°С ! След което  печем на водна баня за 1 час и 15 минути. Ако получите това.
Чийзкейк "Ден и Нощ"
Значи, сте на прав път. Докато печете чийза не трябва да се напуква, а да хваща лека коричка. Точно като крем карамел. след като се изпече изчакваме да престои около 4 часа за да си приеме формата. След това си правим ганаша.
Чийзкейк "Ден и Нощ"
Загряваме сметаната. Начупваме шоколада и го добавяме към затоплената сметана. От самата температура шоколада се топи и се получава хубав крем. Бърка се с бъркалка докато стане еднородна смес. Не трябва да има твърди образования остатъци шоколад! Трябва да е нежен крем.
Чийзкейк "Ден и Нощ"
След това отместете от котлона и продължете да бъркате за да спадне температурата на ганаша.
Чийзкейк "Ден и Нощ"
След това сипете върху чийза. Изчакайте около 15 минути и приберете в хладилник за около 2 часа.
Чийзкейк "Ден и Нощ"
Накрая поръсете с какао. Извадете чийза от формата като го местите на поднос заедно с дъното от формата в която сте пекли  Чийзкейк "Ден и Нощ"!
Добър Апетит!
Чийзкейк "Ден и Нощ"
Препоръчано от автора:
  1. Пудинг торта Ванилия  

2. Торта "Сахер"       

Няма коментари:

Публикуване на коментар