събота, 11 март 2017 г.

Постни Кифли

Пухкави Постни Кифли с пълнеж от мармалад

Когато ги опиташ ще искаш още и още от Постните Кифли. Пухкави и меки като памук. Идеалната закуска за всеки ден. Отдавна не съм правила кифли, а този вариант наистина допадна на мен и моето семейство. Освен, че са вкусни да не пропусна да кажа, че изглеждат и много красиво. Препоръчвам ви горещо да ги опитате и съм сигурна, че няма да се изложите.
Продукти:Постни Кифли
600 мл. вода
5 с.л. захар
40 гр. мая
1/2 ч.л. сол
70 гр. маргарин
≈ 1 кг. брашно
мармалад за пълнеж
1 жълтък за мазане отгоре
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Разбъркайте маята с захар, вода и брашно- да стане на каша. Оставете да втаса, хубаво да се надигне. След това пресейте брашното. Направете в него като кладенче и добавете втасалата мая, остатъка от вода, захар сол и размекнатият маргарин.
Започнете да бъркате с лъжица и като се сгъсти продължете да месите на ръка до получаване на меко тесто. И после оставете да втасва на топло за около 30 мин.
Постни Кифли
След като е втасало премесете отново. От това тесто направете 34 топчета. Толкова е броят на кифлите. Вземете 1 топче и разточете.
Постни Кифли
После направете прорезите, като в долният край се поставя 1 ч.л. от мармалада.
Постни Кифли
След като се постави мармалада, горната част се захлюпва върху  него.
Постни Кифли
А лентите се редуват лява и дясна като се прибират пак върху пълнежа.
Постни Кифли
Хубаво се защипва за да не изтече мармалада. Готовите кифли се редят в тава, която е покрита с пергамент за да не залепнат. После се оставят да втасат. След това преди да се сложат във фурната да се пекат се мажат с разбитият жълтък.
Постни Кифли
Пекат се на 200°С до златисто за около 15 минути. След като са готови извадете от фурната и напудрете с пудрата захар. Лесно е нали?  :)
Постни Кифли
Сигурна съм в едно, че в момента в който ги опитате ще се влюбите в тях. Уникални са, като от Виенска сладкарница.
Постни Кифли
С радост ви пожелавам Добър Апетит!
Постни Кифли
Препоръчвам също да опитате:

Няма коментари:

Публикуване на коментар