Истински красиви всеки ден

събота, 11 март 2017 г.

Сладкиш Сезони


Лесен Сладкиш Сезони за непредвидени гости



Това е една моя осъществена идея хрумнала ми изведнъж. Вярвам, че ще допадне и на вас. Не се изисква кой знае какви умения в кухнята, а резултата е просто завиден. През този ден щях да имам гости, а времето с което разполагах беше кратко. Отворих фризера и очите ми се спряха на бутер тестото. А защо пък Не си казах аз! Ето и това което направих. А може и да пробвате сами да се уверите в невероятният вкус, който се получи.




Продукти:


400 гр. бутер тесто


1 кутия бонбони Сезони


1 жълтък за мазане отгоре


пудра захар за поръсване


В случая аз приготвих с бонбони Сезони- ягода.


Начин на приготвяне:


Оставяме тестото да се размрази на стайна температура. После го разстиламе на равна повърхност.





После нареждаме бонбоните по два в колонка. Точно една кутия бонбони. В ляво и дясно режем на ленти.





След това започваме да прибираме лентите към бонбоните, като редуваме една лява, една дясна. И така до края. Получава се като плетка.




Фурната предварително се загрява до 200°С. Тавичката в която ще печете покривате с пергамент. След това приготвеният сладкиш пренасяте в тавичката и мажете с разбитият жълтък. Печете до пълно изпичане докато се получи златист загар. След като е готов сладкиша поръсете с пудра захар.





А сега Добър Апетит!





Препоръчвам да опитате и тази торта! Това е торта Наполеон, изключително вкусна ;) !