Истински красиви всеки ден

събота, 28 януари 2017 г.

Бонбони Маршмелоу

Бонбони Маршмелоу за малки и големи

Голям зор беше докато се наканя да започна да ги правя тези бонбони. Мислех си я станат я не. Ама си викам какво пък толкова един опит не вреди. То пък взе, че се получи добре, щом у дома ги харесаха значи съм се справила. Така, че ако искате да изненадате вашите деца направете им Бонбони Маршмелоу.
Продукти:Бонбони Маршмелоу
120 мл. вода
10 гр. желатин
200 гр. захар
120 мл. глюкоза
1 щипка сол
1 ванилия
боя за оцветяване
пудра захар за поръсване
Начин на приготвяне:
Подгответе си малка тавичка като застелете с пергамент и отгоре поръсете с пудра захар.
Разтворете желатина в студена вода да набъбне, след това затоплете на водна баня хубаво да се разтопи.
В касерола сложете водата, захарта, глюкозата, солта. Поставете съдът на умерен огън да се разтопи захарта и кипне. Оставете на котлона за още 10 минути.
Бонбони Маршмелоу
Отместете от огъня, после смесете с желатина като бъркате с миксер на ниска скорост. Като започне да сгъстява добавете ванилията и сладкарската боя и увеличете скоростта на миксера до утрояване на обема.
След това готовата смес се сипва в подготвената тавичка.
С помощта на шпатула разстелете добре и накрая поръсете с пудра захар. Оставете на стайна температура за 12 часа като не покривате с нищо!
Бонбони Маршмелоу
След това отделете от хартията и с остър нож нарежете на кубчета. Хубаво оваляйте в пудра захар. Тези бонбони може да съхраните в стъклен контейнер за по дълго време при стайна температура.
Ееее, Добър Апетит!
Бонбони Маршмелоу