Истински красиви всеки ден

събота, 2 януари 2016 г.

СНЕЖНИ КАКАОВИ БИСКВИТКИ

Дойде и Новата година. След големи празници винаги има нещо за дояждане, но не и бисквитки. Те отдавна са свършили още по Коледа. Затова днес се захванах със сложната задача да направя бисквитки за кафето и чая.



Продукти:

200 гр течен шоколад
80 гр. краве масло
100 гр. захар
2 яйца
1 ванилия
2 с.л. какао
1 ч.л. бакпулвер
брашно около 300 гр

пудра захар за овалване

Начин на приготвяне:

Объркваме всички продукти в купа, После започваме да добавяме брашното и бъркаме. Получава се меко тесто.



След като стане еднородно тесто прибираме в хладилник за 2-3 часа за да стегне. След това правим топчета от тестото с големина на орех, овалваме хубаво в пудра захар. Нареждаме ги в тава покрита с пергамент и печем на 180 С за около 15-20 минути. След като са готови, изчакваме 5 минути и после са готови за консумация.


Добър апетит!



През Новата година ви пожелавам, нови успехи и не забравяйте да се усмихвате!