четвъртък, 1 октомври 2015 г.

МЪФИНИ С ЯГОДОВО СЛАДКО И ПОРТОКАЛОВИ КОРИЧКИ

Тази година сладкото от ягоди стана много ароматно и вкусно. Реших да пробвам като го добавя за пълнеж към мъфините, които сега ще ви представя. Радвам се, защото станаха невероятно вкусни, а в допълнение на портокаловите корички- просто уникални.

Продукти:

Сладко от ягоди за пълнеж
1 с.л. портокалови корички

за сместа:
2 яйца
160 мл. прясно мляко
150 гр. захар "Сладея"
2 ванилии
1 щипка сол
260 гр. брашно
1 бакпулвер на Д-р Йоткер
145 гр. краве масло

Начин на приготвяне:

В купа разбиваме яйцата със захарта, после добавяме млякото, ванилията и сол. Маслото трябва да е достатъчно омекнало при стайна температура без термична обработка. Добавяме го към сместа и отново разбиваме с миксер. Брашното да е пресято и се сипва бавно, като продължава да се бърка.- До получаване на еднородна смес! Гледайте да не пропуснете портокаловите корички!


След това включваме фурната да загрява, приготвяме си формите. Ако нямате хартиени кошнички не е беда, просто намажете с масло.


След това със супена лъжица сипваме във формата, после чаена лъжичка от сладкото и пак супена лъжица от сместа. И така с всички форми докато свърши сместа.
Пече се на 200 С за около 20 минути до златисто.


След това поръсете с пудра захар. Ароматни и вкусни, най- ми е вкусно аз да си приготвя! А колко бързо свършиха, чак не можах да разбера.
Добър апетит! Забавлявайте се в кухнята!



Пожелавам ви хубави и топли есенни дни!




Няма коментари:

Публикуване на коментар