Истински красиви всеки ден

понеделник, 28 септември 2015 г.

СИРОПИРАНИ СЛАДКИ "ИЗВОРЧЕТА"

Исках нещо сиропирано, вкусно, ароматно и затова реших да направя тези сладки! Нещо ориенталско по вкус. Сигурна съм, че всички ще останат очаровани от приятният и пленяващ вкус. Опитайте и вие! Ето и рецептата:

Продукти:

за тестото:

250 гр. краве масло
2 с.л. кисело мляко
3 с.л. пудра захар
1 с.л. бакпулвер
1 яйце
4 ч.ч. брашно

1 яйце за мазане отгоре
1 ч.ч. орехи (запазете ядките цели)


за сиропа:

3 ч.ч. захар
2 1/2 ч.ч вода
1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

Започваме с направата на тестото. Като за целта сипваме брашното в широка купа и в средата сипваме другите продукти. Замесваме хубаво гладко тесто.


Разделяме го на две равни части.
Приготвяме тава покрита с пергамент!
Разточваме първата част от тестото и с помощта на чашка за кафе, режем на кръгли форми.


После ги нареждаме в тавата и мажем с разбитото яйце.




След това разточваме и втората част от тестото с чашката, а малкият отвор с капачка от безалкохолно. Получават се като мини кравайчета.


Тях ги поставяме върху първите в тавата, като ги притискаме леко в краищата да прилегнат. След това в отвора слагаме ореховата ядка и пак мажем с яйцето. Така е готово да печем, на 180 С за около 25 минути- до златисто.


След като се изпекат оставям да се охладят!
Правя сиропа и ги заливам да си поемат сиропа. Като се охладят се прибират в хладилник.



Да ви е сладко! Почерпете гости и приятели!


Добър апетит!