събота, 15 август 2015 г.

КЕКС С ПРАСКОВИ

Това е плодът, който обичам и се радвам, че расте по нашите земи, Имаме прекрасна Родина, разположена в райско кътче от Вселената. Тук растат най-хубавите плодове. И понеже прасковата ми е любим плод, реших да пробвам да направя този кекс. Повярвайте ми, има уникален вкус,

Продукти:

220 гр. масло
300 гр. захар
3 яйца
1 ванилия
настъргана кора от лимон
375 гр. брашно
2 ч.л. бакпулвер
1 щипка сол
1 ч.ч. айрян
300 гр. изчистени праскови
1 с.л. брашно за овалване на прасковите

Начин на приготвяне:

Маслото трябва да се е размекнало при стайна температура.
Изчистете прасковите и ги нарежете, после приберете в хладилник. С брашното се овалват в момента, когато се поставят в тестото.
В купа поставете маслото и захарта- разбъркайте добре, после добавяйте яйцата едно по едно като не спирате да бъркате. Хубаво е да изтеглите с кухненска везна съставките. След това добавете ванилията, лимоновата кора, солта и бакпулвера, айряна и брашното. Получава се гъста смес.


Извадете прасковите и оваляйте в брашно. Отделете 1 чаша от прасковите, другата част сипете в тестото и разбъркайте внимателно.


 Накрая поръсете отгоре другите праскови.


Загрейте фурната на 180 С и после можем да печем.
Кекса печем 15- 20 минути. Пробвайте с дървена клечка преди да го извадите от фурната. Изчакайте 10 минути и тогава го сложете в поднос и поръсете с пудра захар.


Добър апетит!





Няма коментари:

Публикуване на коментар