Истински красиви всеки ден

неделя, 19 юли 2015 г.

ЧИЙЗКЕЙК ДАЛМАТИНЕЦ

Ще споделя с Вас един мой експеримент. Невероятно вкусно се получи, направо се топи в устата. Този чийзкейк е без печене. Жегата е голяма и затова реших да експериментирам- искаше ми се нещо сладко и студено.

Продукти:

за блата:
1 опаковка бисквити какаови Еверест
1/4 ч.ч. какао
2 с.л. захар
125 гр. масло
2 с.л. счукани орехи

за пълнежа:
500 гр. Маскарпоне
1/2 ч.ч. захар
60 гр. черен шоколад
1 ванилия
1 ч.ч. сладкарска сметана
10 гр. желатин

за отгоре:
200 гр. шоко Криспи- смес

 Начин на приготвяне:

Първо започваме с направата на блата. Натрошаваме бисквитите, към тях добавяме какаото, захарта, маслото и орехите.


Омесваме ги добре и после ги разстиламе по формата, и прибираме в хладилника да стегне. През това време започваме да приготвяме крема.
В купа разбиваме маскарпонето с половината от захарта на гладък крем. Добавяме ванилията.


Разтваряме желатина с 3 с.л. вода и после на водна баня до напълно стапяне (без да завира).
В отделна купа разбиваме сметаната с другата част от захарта на пухкав крем.


След като желатина се охлади внимателно се сипва към маскарпонето и леко се бърка. Към тази смес добавяме и сметаната. След като е готов този крем отделяме 1 ч.ч. в друг съд.
Разтапяме шоколада на водна баня и като се охлади го смесваме с 1 ч.ч. крем. Така получаваме кафявата смес.
Сега трябва да извадим вече блата- той трябва да е стегнал.


Сипваме бялата смес върху блата и заравняваме. После  в шприц пълним с кафявата смес. С негова помощ шприцоваме на различни места, така че да стигне и до самият блат.-за да може в разрез да се вижда, като какаови петна. Истински далматинец. Прибираме в хладилник за около 3 часа да стегне.
И накрая посипваме с шоко Криспи за финал.



ДОБЪР АПЕТИТ!




И накрая ще Ви издам още една тайна- Отрязах си едно парче и го сложих във фризера. Получи се страхотна сладоледена торта. Мммм... нямам думи, невероятен вкус. ОПИТАЙТЕ, ФАНТАСТИЧНО Е!!!
Разхладете се в жегите! Приятно готвене от мен!