Истински красиви всеки ден

вторник, 28 април 2015 г.

КОКОСКИ

Днес имах много задължения, които трябваше да свърша и затова реших да направя нещо лесно и вкусно. Кокоските отнемат много малко време за направата, а стават чудесни. Това е за любителите на кокос.

Продукти:

2 яйца
150 гр. кокос
130 гр. захар
1 с.л. краве масло
1 ванилия

Начин на приготвяне:

Разбиваме яйцата със захарта до побеляване, като пухкав крем, после добавям половината от стърготините, маслото и ванилията. Объркайте с лъжица и добавете останалите стърготини.


Изчакайте 10 минути, като през това време включите фурната да загрява и си подготвите тавичката за кокоските. Постелете пергамент на дъното на тавата.
После започнете да овалвате топчета от получената смес. Когато се пекат във фурната, кокоските не се надуват допълнително, така че големината я определете сега. Добре изглеждат когато са с големината на бонбони Рафаело.
Пекат се на 180 С с вентилатор за 10 минути. След като са готови извадете от фурната да се охладят.
Аромата е превъзходен!


Пожелавам Ви весел и спорен ден! Да Ви е вкусно!