сряда, 18 март 2015 г.

Крем "БРЮЛЕ" (ΚΡΕΜ ΜΠΡΙΛΕ)

Много мислех какво да бъде днес и реших- нещо леко и приятно на вкус, пък нали сме и на Гръцка вълна! И така в средата на седмицата Ви представям крем "Брюле"

Нужни продукти:

250 мл. прясно мляко
130 мл. Сладкарска сметана
170 гр. захар
10 бр. жълтъка
кора на 1 лимон накълцана на ситно

Начин на приготвяне:

Загряваме млякото и сметаната и през това време с миксер разбиваме жълтъците със захарта и лимонената кора. Трябва добре да се разбият почти до побеляване и да не се усеща захарта в смисъл и тя да се разбие.


След като сме разбили жълтъците към тях добавяме на тънка струйка млякото със сметаната. След това разливаме в огнеупорни купички. Фурната е предварително загрята до 90-100 С. Поставяме купичките в тава в която сме налели вода и печем на 180 С за около 30 минути.


След като е готово се вади и се охлажда добре. Прибира се в хладилник за 2-3 часа. Преди да се сервира в/у самият крем се слага захар и се запича във фурна само на горен реотан за около 20 секунди докато захарта се стопи. Вадим крема от фурната, охлажда се и се поднася за консумиране.
Бон Апети!!!


Днес ще Ви покажа Санторини... Но това е само една малка част. Окото вижда повече от един обектив. Сякаш не можеш да се наситиш на тази красота!



На това място, сякаш се пренасяш в друга реалност!


Сънищата могат да бъдат реални!


Една красива екзотика!


Малки пътечки водят към плажа. Красотата сякаш те превзема, зарежда те позитивно! Осъзнаваш, че си част от тази Вселена!


Пъстър ден от мен... С много любов! Усмихнат и красив ден с много весело настроение!!!







2 коментара: