Истински красиви всеки ден

събота, 7 март 2015 г.

Торта "Криза"

Тази торта се прави без яйца, лесна за приготвяне, но и вкусна. Имаше време в което я правех много често в години като 1991 и 1997. С продукти за приблизително 5 лева, може да се направи тази торта.

Продукти:

2 ч.ч. кисело мляко
1 ч.ч. захар
1 ч.ч. олио
3 ч.ч. брашно
2 ч.л. хлебна сода
1 ванилия

за сиропа:

2 к.ч. захар
2 к.ч. вода

за крема:

1 л. прясно мляко
1 нишесте

Орехи или бадеми за поръсване.

Начин на приготвяне:

В дълбок съд разбиваме последователно млякото, захарта, олиото, содата, брашното и ванилията.


 Захарта трябва хубаво да бъде разбита. Получава се гъста смес, която изсипваме във форма с пергамент.


 Печем на 200 С до пълно изпичане. След като е готова.


Оставяме да се охлади, после го режем за да получим два блата.


Приготвяме крема и сиропа за тортата. След това започваме да сиропираме и мажем с готовият крем. Поръсваме с орехи или с каквото имате.




Добър апетит!