Истински красиви всеки ден

сряда, 18 март 2015 г.

ЦЕЛУВКИ

Тази рецепта е сигурно на 100 години или там някъде. Ще Ви кажа моята рецепта, която знам от моята баба Пенка. Лека и пръст, че я споменавам, но тя беше истински майстор на целувки, пити, погачи и какви ли още не сладурии.

Нужни продукти:

Трябва да се знае само едно
нещо или две неща!
 на 1 белтък се слага
50 гр. пудра захар
ако са 5 белтъка
250 гр. пудра захар
1 ванилия

шоколад за украса само ако желаете

Начин на приготвяне:

Белтъците са внимателно отделени от жълтъка, да няма примеси. После сипваме захарта и ванилията и започваме да разбиваме с миксер.


 Разбиваме докато започнем да виждаме ясно очертани следи от миксера. Да не се разлива!


След като сме разбили белтъците, подготвяме си тавата, покрита с пергамент. Вземаме шприц, който го пълним със сместа от белтъците. И започваме да шприцоваме.


Сега е важно как се пекат! Аз ги пека на 50-60 С за 4 часа. Като тавата я слагам на първия ред от долу на горе. Целувките са готови когато лесно се отлепят от хартията, да не се къртят.После когато са готови, може да напръскате с шоколад. Ето това е, мисля си, че никак не е сложно. Пожелавам ви Добър Апетит!


Пожелавам Ви много нежни моменти!