понеделник, 16 март 2015 г.

Шоко руло

Реших да направя нещо различно и така стигнах до идеята - "Седмица на Гръцката кухня". Идеята ми дойде спонтанно, уговорих се с моята приятелка  ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  и готово. Сега с нейното съдействие ще реализирам моята идея. Нещата, които ще направя са по гръцки рецепти и се надявам да допаднат и на Вас! И така да се развихрим в кухнята!


Продукти:

6 яйца
180 гр. захар
25 гр. какао
160 гр. брашно

за крема:

250 мл. сладкарска сметана
6 с.л. захар

Начин на приготвяне:


Разделям в две купи жълтъци и белтъци. Двете се разбиват поотделно с 1/2 от захарта. Разбиваме белтъците до побеляване с миксер. Когато ги смесваме бъркам с дървена лъжица, добавям какаото и бавно сипвам брашното. Сипвам брашно и бъркам за да става еднородно. Никак не е сложно! Този блат се пече в голямата правоъгълна тава от фурната. Върху тавата слагам пергаментова хартия и сипвам готовата смес.


Пека на 180 С за около 30-40 минути. Винаги проверявайте с дървена клечка да не изпуснете момента- да го прегорите! След като е готов блата както е с хартията го местя върху хавлия и навивам на руло. Оставям да се охлади напълно!
През това време разбивам сметаната със захарта да стане пухкав крем.


Внимателно развиваме рулото за да махнем хавлията и хартията разбира се! и започваме да нанасяме сметаната. Мажем от едната, вътрешната страна на блата и навиваме на руло. Поръсва се с пудра захар и се прибира в хладилника за час- два за да стегне хубаво!


Получи се огромно руло. 


Опитайте от магията на Гърция- пленяваща и завладяваща!




Не спирайте да мечтаете! Мечтите стават реалност! Подарявам Ви нежен полъх от близка Гърция!

Няма коментари:

Публикуване на коментар