Истински красиви всеки ден

неделя, 8 февруари 2015 г.

Пилешки бутчета с ориз

Преди да напиша рецептата искам да споделя  нещо с Вас. От доста време започнах да използвам в моите ястия подправката Куркума. В началото с резерви разбира се, но след като научих, колко много ползи има за нашият организъм, може да се каже, че се престраших. Ще спомена някой от тях - мощен антиоксидант, предпазва организма от стареене, помага при настинки, действа кръвоспиращо, помага при гастрит и киселини и ред други ползи в които сами Вие ще се убедите, но без да се прекалява- разбира се!!!
Ето и нужните продукти:
3 пилешки бутчета
2 ч.ч. ориз
2 с.л. олио
2 с.л. Пикантина
2 с.л. сол
1 с.л. куркума
5 ч.ч вода
Начин на приготвяне:

Измитият ориз се слага в тава после олиото, Пикантината, солта, куркумата и водата. После нареждаме бутчетата отгоре. Печем на 200 С за около 40 минути.Лесно за приготвяне, но и вкусно. Това ястие може да се предложи с чаша домашно вино! Наздраве!
Добър апетит!