вторник, 10 февруари 2015 г.

Торта "Наполеон"

Мисля, че не се иска някакъв професионализъм за да се направи тази торта. По скоро малко сръчност и щипка любов.

Продукти:

800 гр. Бутер тесто
1 литър прясно мляко
3 яйца
1 ч.ч захар
125 гр. краве масло
7 с.л. брашно
2 ванили



Начин на приготвяне:

Изкарваме тестото от хладилника и внимателно го разгъваме. Леко разточваме в една посока. Режем на 4 правоъгълника.


С помощта на вилицта  дупчим целите блатове. От крайната лента ще ползваме после за поръсване отгоре, като я натрошим след опичането.


Блатовете се пекат в предварително загрята фурна на 200 С до зачервяване. Пека блатовете в тава на която има поставена хартия. След като са готови ги оставяме да се охладят.
Сега се заемаме с направата на крема.
800 мл. мляко слагаме в дълбок съд, към него добавяме захарта и маслото на бавен огън.
В друг съд разбиваме яйцата с миксер, добавяме брашното и 200 мл мляко. Така получената смес сипваме бавно на тънка струйка към другото мляко. Бъркаме с дървена лъжица докато започне да се сгъстява. Получава се едно бълбукане - пукащи се мехурчета. Накрая слагаме и ванилията. След като е готов крема покрива се с фолио и се оставя да се охлади. Чак тогава започваме да редим нашата торта. Ред блат, ред крем и така до края. Мажем навсякъде и най накрая поръсваме с натрошения блат. Това е по направата на Наполеон. Хубаво е да се остави в хладилника и да се консумира на следващият ден. Много лека и приятна на вкус!
Да Ви е сладко!


Няма коментари:

Публикуване на коментар