неделя, 1 февруари 2015 г.

Арабски кекс

Арабската национална кухня е немислима без подправките. Затова ще забележите, че се използва канела. Тя предава аромата и вкуса. Ето и рецептата:

Продукти:

3 яйца
1 ч.ч.  захар
1/2 ч.ч. прясно мляко
1/2 ч.ч. олио
1 ч.л. хлебна сода
2 ч.ч. брашно
1 детско бурканче сладко
/аз предпочитам смокини/
1/2 пакетче канела

Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват със захарта, прибавят се млякото, олиото, содата, брашното и най-накрая сладкото и канелата. Готовата смес се изсипва във форма по Ваше желание. Предварително сме загряли фурната отдолу на 180-200 С. Изчакваме хубаво да се надигне и тогава печем и отгоре. Фактически доизпичаме с горния реотан. Готовият кекс се ръси с пудра захар, а може да се предложи и със сметана. Ако обичате бадеми може да добавите в сместа. Оставям на Вашата фантазия.



Няма коментари:

Публикуване на коментар