петък, 9 януари 2015 г.

Жадната Монахиня

Това е един много вкусен сладкиш. Всеки ще остане изумен и пленен от вкуса му.
А ето и нужните продукти:
За блата:
7 яйца без 3 белтъка
1 чаена чаша захар
2 чаени чаши пресято брашно
1 бакпулвер
1 ванилия
2 с.л. какао
За сиропа:
60 гр. краве масло
1 с. л. какао
1 ч. ч. вода
1 ч, ч. захар
За глазурата:
3 белтъка
3 с. л. захар
Сега има една много важна подробност нужно е 1 ч. ч. счукани орехи и още 60 гр. краве масло

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:
Блат- Разбиваме яйцата на пяна, бавно добавяме захарта и продължаваме да разбиваме. Поставяме бакпулвера, ванилията, какаото и внимателно добавяме брашното. Така сместа е готова за печене но преди това трябва да си приготвим формата.
Аз вземам форма за торта- Разтопявам 60 гр. масло и поръсвам счуканите орехи  ( по-хубаво става с едри парчета орехи). Загрели сме фурната на умерена температура.
Готовата смес за блата се изсипва върху орехите и се пече.
След като е готов блата се обръща на обратно и се оставя да се охлади.
Правим сиропа да залеем блата.
Разбиваме белтъците със захарта на сняг. Тази смес се поставя върху сладкиша и съвсем леко се запича ( все едно да сушите белтъка, като за целувки).
Но може и да не се запича, зависи кой как обича! След 20 минути може да го приберете в хладилник. Най - вкусно  е да се яде на другия ден!

Пожелавам Ви приятен апетит!


Няма коментари:

Публикуване на коментар