Истински красиви всеки ден

понеделник, 12 януари 2015 г.

ЩОЛЕН ПО БЪЛГАРСКИ

Много лесен за приготвяне! Опитайте, сами ще се уверите, пък и става вкусно!
Ето и нужните продукти:

4 яйца
1 ванилия
1/2 ч.ч. олио
1 бакпулвер
1 1/2 ч. ч. захар
3 ч. ч. брашно
1 ч. ч. безалкохолно по Ваш избор
100 гр. счукани орехи
70 мл. ром
50 гр. стафиди
50 гр. сушени боровинки
1 пакетче цветен локум

Начин на приготвяне:

В порцеланов съд поставяме рома, стафидите и боровинките. Киснат се 10 минути.
През това време в друг съд разбиваме яйцата, захарта, олиото, ванилията, бакпулвера, безалкохолното и брашното. Бъркаме до еднородна смес. Нарязваме локума и го добавяме, После орехите и накиснатите плодове- бъркаме леко. Приготвяме си формата като дъното мажем с масло и леко поръсваме брашно. Изсипваме готовата смес и печем на около 200 градуса само на долен реотан за около 20- 30 минути. Трябва да се следи печенето! След като е готов се поръсва с пудра захар.