Истински красиви всеки ден

сряда, 28 януари 2015 г.

Сочни Тригуни и Охлювчета

Продукти:

800 гр. бутер тесто
150 гр. счукани орехи
50 гр. захар
1 к.ч. галета

За сиропа:

500 мл. вода
500 гр. захар
1 с.л. лимонов сок

Начин на приготвяне:

В една купа смесваме орехите, захарта и галетата. Разстиламе  бутер тестото и режем на квадрати, след това слагаме от сместа с орехите. Прегъваме тестото така, че да стане на триъгълник и внимателно притискаме краищата, така че да не се пръснат орехите.  С краищата които остават като ленти се ръси от орехите, навива се на руло, реже се напречно и се притиска с длани  Нареждат  се в тава покрита с хартия  и се пече на 200 С . Готови са за около 20 мин. Вадят се от фурната и се оставят да се охладят. Правим сиропа и заливаме докато е топъл. Хубаво е да се консумира на другият ден!

Забележка: Когато сиропа е готов винаги изчаквайте около 5 мин. и тогава заливайте иначе има опасност да се спити и няма да е вкусно!!!