неделя, 14 декември 2014 г.

Грижи за кожата на лицето



Грижи за кожата на лицето



- Откъде започват грижите за кожата на лицето? Разбира се от очите. Кожата там е 7 пъти по-тънка от тази на лицето, много суха и изисква интензивно овлажняване. Ако се ползват обикновени кремове, ще се получи раздразнение. Специалните средства за очи /крем, гел, балсам/ имат по-лека консистенция, съдържат успокояващи съставки,и са минали през строг офталмологичен контрол.




- След измиване на лицето сутрин на още влажната кожа се нанася дневен хидратиращ крем. Той задължително трябва да съдържа витамини

- на първо място Е и С, слънцезащитни филтри. Ако кожата е мазна, напълно достатъчен е един лосион. За нормалната кожа са нужни лосион денем и крем нощем.А при суха кожа се ползва крем през деня и вечер.




- Ако кожата Ви е много суха, след измиване се нанася подхранващ крем, след 15-20 минути лицето се попива със салфетка и се нанася дневен овлажняващ крем.




- Понякога след като нанесете хидратантен крем по лицето се появяват капки пот. Това показва, че кремът е сложен на много дебел слой. Ако попиването със салфетка не помага, кремът изобщо не е подходящ за твоя тип кожа и трябва незабавно да се откажеш от него.




- През зимата кожата е необходимо да се овлажнява. Преди използване кремът трябва да се затопли, като се държи на пръстите. Винаги се нанася на влажна кожа - така активните съставки въздействат по-ефективно.




- Веднага след почистване на кожата на лицето се нанася нощен подхранващ крем. Той стимулира обмяната в кожните клетки.




Важно: нощни кремове може да се ползват след 27-28 години. Те се отличават от дневните с по-високо съдържание на мазнини. Нанасят се един час преди сън, тъй като в това време порите се разтварят.


Няма коментари:

Публикуване на коментар